İnternetten Kazan

Appen Nedir? – Nasıl Para Kazanılır?

Appen Limited (eski adıyla Appen Butler Hill), Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda (ASX) APX kodu altında listelenen halka açık bir şirkettir.

Appen, makine öğrenmesi ve yapay zeka ürünlerinin geliştirilmesinde kullanılan verileri sağlar veya geliştirir. Veri türleri arasında konuşma ve doğal dil verileri, görüntü ve video verileri, metin ve alfanümerik veriler ve arama ve sosyal medya motorlarını iyileştirmek için alaka düzeyi verileri bulunur. Appen müşterileri, otomatik konuşma tanıma (ASR), bilgisayar görüşü, e-ticarette dönüşümleri artırmak, daha anlamlı ve kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak, sosyal medya yayınlarını geliştirmek veya sohbetler ve sanal asistanlar gibi araçlarla müşteri hizmet yeteneklerini geliştirmek gibi çeşitli kullanım durumlarında makine öğrenmesini kullanıyor.

Makinelerin yapay zekayı göstermesi için

, öğrenmelerine yardımcı olan insan kalitesi eğitim verileriyle programlanması gerekir. Appen, veri toplamak ve geliştirmek için kitle kaynaklı kullanımı kullanır ve konuşma, resim, metin ve video verilerini toplayan, açıklayan, değerlendiren, etiketleyen, puanlayan, test eden, tercüme eden ve transkripte eden 1.000.000’dan fazla yarı zamanlı çalışandan oluşan yetenekli bir kitleye erişim sağlar. Çeşitli kullanım durumları için etkili makine öğrenimi eğitimi verisi uygulamaktadır.

Sayfa İçerikleri

Appen Şirket Merkezi

Şirketin küresel merkezi Avustralya’nın merkezi iş bölgesinin 10 kilometre kuzeyinde bulunan Chatswood, Yeni Güney Galler’de bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin merkezi Seattle’ın bir banliyösü olan Kirkland Washington’dadır ve ayrıca San Francisco, Kaliforniya ve Detroit, Michigan’da ABD ofisleri bulunmaktadır. Appen’in ayrıca Pekin, Çin, Davao City, Filipinler ve Exeter, İngiltere’de ofisleri bulunmaktadır.

2017’nin sonunda gelirleri 166.6 milyon AUD (Avustralya Doları) idi ve şirketin Appen şirketinde 350’den fazla tam zamanlı çalışanı ve 1.000.000’un üzerinde onaylı esnek çalışanı vardı. Görevler 180’den fazla dilde ve 130 ülkede gerçekleştirilmektedir.

Şirketin gelirlerinin çoğu açık denizde kazanılır ve müşterileri en büyük on teknoloji şirketinden ilk sekizi arasında yer alır.

Şirket Tarihi

Appen 1996 yılında dilbilimci Dr. Julie Vonwiller tarafından Sydney’de kuruldu. Tam zamanlı olarak Appen’e katılmak için 2000 yılında Telstra’da görevinden ayrılan ve şu anda Appen’de Yönetim Kurulu Başkanı olmayan kocası Chris Vonwiller katıldı.

Appen, 2011 yılında Ridgefield, Connecticut ve Seattle, Washington merkezli ve aslen 1993’te Lisa Braden-Harder tarafından kurulan Butler Hill Group ile birleşti. Lisa, IBM T.J.’de gramer kontrol teknolojisinde öncü ekibin bir üyesiydi. Butler Hill Group‘tan önceki Watson Araştırma Merkezi ve 2015’e kadar CEO olarak kaldı. Birleşmeden sonra, birleşik şirket adı Appen Butler Hill oldu ve iş kapsamını dil kaynakları, arama ve metin içerecek şekilde genişletti.

Appen, 2012 yılında San Rafael, California merkezli bir şirket olan Wikman Remer’i, çalışanların katılımı, çevrimiçi moderasyon ve küratörlük için araçlar ve platformlar geliştiren bir şirket olarak satın aldı.

Appen Butler Hill, 2013 yılında Appen olarak yeniden isimlendirildi ve 7 Ocak 2015’te ASX’te halka açıldı.

Temmuz 2015’te Mark Brayan CEO olarak Appen‘e katıldı ve bugün bu pozisyonda kalmaya devam ediyor.

Ekim 2016’da Appen, Mendip Media Group (MMG) adlı İngiltere merkezli bir transkripsiyon hizmetleri şirketini satın aldı.

Ayrıca, Kasım 2017’de 80 milyon ABD doları karşılığında Leapforce’u satın alarak arama alaka düzeyi için ek yetenekler ekleyerek ve çalışanlarına 1.000.000’dan fazla part-time çalışana çıkardı.

Appen Connect Nedir?

Appen Connect‘e katılarak birçok projeye part time çalışan olarak çalışabilirsiniz. Sadece part time olarak da düşünmek azımsamak olacaktır çünkü connect özelliği sayesinde çalışabileceğiniz projelerde genellikle saat başı ödeme yapılıyor ve en az bir saat çalışmaya 5 Dolar ödeme yapıyor. Ortalama bir projede 5 – 10 Dolar arası saatlik ödeme alabiliyorsunuz ve bir proje haftada 20 saat görev veriyor. Buradan başvuracağınız projeler ön değerlendirme yapıldıktan sonra eğer size uygun olduğuna karar verilirse size bir değerlendirme testi göndereceklerdir. Belirlenen süre içerisinde bu testi istenen oranda doğru cevaplarsanız işe alındınız demektir.

Appen Türkiye Giriş

Türkiye‘den işe katılmak için başvuru yapmak isteyen kullanıcıları özellikle uygulaması gereken bazı kurallar vardır. Eğer bu kurallar uygulanmazsa yeni bir iş sahibi olmak hayalde öteye gitmeyecektir. En önemlisi de eğer İngilizce bilginiz yoksa bu işe kesinlikle başvurmayın. Çünkü bu işe başvurduğunuzda ne de olsa İngilizce Türkçe Çeviri siteleri ile bu işi yapabilirim diye düşünecek olursanız daha başvuru aşamasında kalırsınız. Daha önce sitemizde bahsettiğimiz Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi sayfasında bu konunun önemini daha iyi anlayabilirsiniz. Appen Connect Login yani Giriş sayfasına girmek için buraya tıklayın. Appen Ekşi sözlük yorumlar sayfasından Türkiye’den projelere katılanların yorumlarını okuyabilirsiniz. Appen Şirketinde tam zamanlı çalışan olmak isterseniz Appen icims sayfasına giriş yapmanız ve size uygun pozisyonu bulmanız gerekmektedir. Kendinize uygun pozisyonu bulduktan sonra bir CV (Özgeçmiş) hazırlayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Hangi Projeler Kaç Para Kazandırır?

En çok kullanılan projelerden olan Arrow Project ile Sosyal Medya Değerlendirici olarak Türkiye’de saat başı 5 dolar kazanabilirsiniz.

Web çeviri projesi olan Vistula ile görev başı 7 dolar kazanabilirsiniz.

Yerel Türk Konuşmacı olarak Euphrates Projesi ile Türkçe cümle transkripsiyonu karşılığında görev başına 6 dolar ile 9 dolar karşılığı para kazanabilirsiniz.

Tek zamanlı anket projesi olan NOYA projesi ile bir anketi tamamlamanız karşılığında 2.5 Dolar kazanabilirsiniz.

Anlamadığınız ya da sormak istediğiniz bir konu olursa bize sormaktan çekinmeyin. Appen benzeri daha fazla internetten para kazanma yollarını öğrenmek için İnternetten Kazan kategorimize göz atabilirsiniz.

BuradanKazan

Yorum Yap

Yorumları Görüntüle

  • merhabalar burada yaptığımız işlere ilişkin ödemeleri nerden nasıl alıyoruz hiç anlayamadım :) yaptım 1-2 göre ama evrende kayboldu sanki kabul edildi mi bi yerlere işlendi mi bilmiyorum

    • Merhabalar,
      Appen üzerinden yaptığınız micro görevlerin ne kadar kazanç sağladığını Appen internet sayfasına giriş yaptığınızda "My Invoices" bağlantısına tıklayarak görebilirsiniz. Yaptığınız görevin başlığını söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum çünkü Appen'da görevlere göre ödemeler değişiklik göstermektedir.

  • ben de my invoices kısmında marble 5 dolar noyodan 2.5 dolar kazanmışım ama bu paraları nasıl alabilirim.

    • Merhaba Pınar hanım, öncelikle bir Payoneer hesabı açmanız ve bu hesabı Appen'a kaydetmeniz gerekiyor. Ardından My Invoices sayfasından bu projelerin yanındaki "Modify Invoice" seçeneğine tıklamanız lazım. Ardından da açılan sayfadan "Submit Invioce for Approval" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
      Ayrıca ödemeleri bulunduğunuz ay içerisinde almak istiyorsanız bu işlemi her ayın en geç 4'üne kadar yapmanız gerekiyor. Bu işlemi ayın 4'üne kadar yapmazsanız ödemeniz bir sonraki aya aktarılıyor.

    • Merhaba Yiğit Efe bey.
      Appen şirketinde birçok farklı iş yani görev mevcuttur. Her projenin kabul edilme olasılığı farklıdır ve bu başvuru yapan kişilerin özelliklerine göre de değişiklik göstermektedir. Projeye kabul edilip edilmediginizi sürekli takip etmenizi ve e-postanızı sık sık ziyaret etmenizi öneririm.

  • merhaba benim ingilizcem yok ve kabul edilmek için eletronik imza istiyorlar ama bi hata yapar sonrada benden para talebi ederler mi diye merak ediyorum bütün işlere onay verdim fakat anlaşmayı imzalamadım.

    • Merhaba Serap Hanım, her ne kadar sitenin dili İngilizce olsa da görevlerde Türkçe içerikler olmaktadır. Dolayısıyla dil bilmemek çok fazla etkilemeyecektir. Elektronik imza sizin iyiliğiniz içindir ve olumsuz bir şey değildir. Anlaşmayı imzalayabilirsiniz korkmanızı gerektirecek bir şey yok. Ayrıca hesap numaranızı Appen Şirketine vermeyeceğiniz için sizden para alamazlar.

  • Hocam 18 altındayım, 6 ayım var 18'e girmeye. Sistem galiba izin vermiyor 18 altına, aile büyüklerim adına hesap açıp ben çalışsam sorun olur mu? Ya da en iyisi 6 ay beklemeli miyim? Tavsiyeniz nelerdir? Ben normalde bir yazılım ve oyun geliştiricisiyim, ayda yaklaşık $50 kazanmak benim için yeterli olacak. Amacım geliştirdiğim oyun ve yazılımların reklamlarını yapmak...

    • Merhabalar, başka birinin adına açacağınız bir hesap ilerleyen sürelerde sıkıntı çıkarabilir. Appen Connect'e üye olurken sizden CV bilgisi de istemektedir. Yabancı dil de varsa aylık 50 Dolar rahat kazanılabilecek bir miktardır. Daha sonra pişman olmamak için en iyisi 6 ay daha sabretmektir.

  • Yeni üye oldum ama nasıl kullanıcağımı anlayamadım hala. Soru başı bu kadar maliyet diyor. Yanlış birşeyler mi yaptım acaba?

    • Merhaba Ayşegül hanım, bizim verdiğimiz bağlantıdan üye olduysanız yani "Appen Connect"e üye olduysanız All Projects seçeneğine tıklayarak başvuru yapabileceğiniz işleri görebilirsiniz. Appen ayrıca "figure eight"(annotate) seçeneğiyle de para kazandırmaktadır. Orada ise basit görevler karşılığı ücret alırsınız.

  • Merhaba ben dün marble adlı projeye başlamıştım bugün tamamladım ve sonunda başarılı oldun asılan bı ekran gelmişti.Gorevi tamamladım basarili oldun gibi. Böyle olunca para ne zaman yatıyor? Benim herhangi birşey yapmak gerekiyor mu acaba?

    • Merhaba Zehra hanım, Marble projesinde yaptığınız görevlerin ücretleri otomatik olarak gönderilmektedir ve sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur. Ödemeler de genellikle görevi yaptığınız aydan sonraki ayın dördüncü gününe kadar "My Invoices" kısmında gözükecektir. Siz ödemeyi orada gördükten sonra "Modify Invoices"a tıklayıp "Submit invoice for approval" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Aynı ayın ikinci haftasının sonuna kadar da ödeme "Payoneer" hesabınıza düşecektir. (Unutmayın ödemeyi submit ettiğinizde bir daha ödeme gelirse o bir sonraki aya kalır. Ayrıca ödemeleri Payoneer hesabınıza gönderdiğinizde sizden gönderme ücreti kesecektir. Yaklaşık 3 dolar kesiliyor. O nedenle sadece 5 dolar için parayı çekmeye gerek yok. Daha fazla görev yapmaya çalışıp biraz biriktirip çekerseniz sizin için daha iyi olur.)

      • Yaa hem yazdığınız bilgiler hem yorumlara verdiginiz cevaplar ve ayrıca ban hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Haklısınız 5$ şuan için çekmeye gerek yok yatsa bile.Marble dan yeni görev gelir mi acaba benim ekstra birşey yapmama gerek var mı?

        • Rica ederim. Marble'dan yeni görev gelmeyebilir ama şuan sizde Noya projesi görünüyorsa onu yapabilirsiniz. Basit bir anket projesi olan Noya sayesinde 45 günde bir 2.5 Dolar gibi bir ücret gelir. Bu da demek oluyor ki en azından 3 dolarlık kesintiyi bu projeye katılarak kapatabilirsiniz. Eğer bu proje yoksa da diğer projelere başvurup beklemenizi tavsiye ediyorum. En önemli konu ise görevlere başladığınızda Kılavuzu dikkatli okuyarak qualification sınavında iyi bir performans göstermeniz gerekir.

  • Merhaba birkaç gün önce başvurdum. Birkaç projeden task geldi onları yaptım. Henüz hiçbir projeye alınmadım sanırım. Sayfamda bütün başvurularım wiev status aşamasında. Henüz bir projeye katılmadığım için mi sayfamda my invoices bölümü yok

    • Merhabalar, normalde My Invoices kısmı "All Project" ve "Inbox" kısmından sonra olması gerekir. Belki de dediğiniz gibi henüz bir projeye kabul edilmediğiniz içindir. Zamanla göreceksinizdir. Bizimle paylaşırsanız seviniriz.

    • Merhaba Asya hanım, Appen internet sitesinde sizin görevleri yapabileceğinizden emin olabilmek için bu CV'de yazdıklarınız önemlidir. Appen'da resmi dil olarak İngilizce olduğu için bu dili kullanmanız sizin için bir artıdır. Her ne kadar Türkçe görevler de olsa da genelde İngilizce olmaktadır.

Son Gönderiler

Bitay’dan 250 Lira Hediye

Bitay'dan 250 lira hediye almak ister misiniz? Kripto para borsası Bitay'a buraya tıklayarak üye olun.…

2 yıl önce

Binance’dan 100 Dolar Hediye

Binance'dan 100 Dolar hediye buy-levitra-usa.com , Binance kripto para borsasının düzenlemiş olduğu "Lite Refferance" etkinliğine…

2 yıl önce

Freebitcoin ile Bitcoin Kazanma

Freebitcoin ile Bitcoin kazanma yolları aslında birçok farklı yöntemlerden oluşmaktadır. Bunlardan biri de bitcoin musluk…

2 yıl önce

Web Sitelerini Test Ederek Para Kazanmak

Web sitelerini test ederek para kazanmak hiç aklınızdan geçmiş miydi? Eğer cevabınız evet ise tam…

2 yıl önce

Bitay ile Para Kazanmak

Bitay ile para kazanmak adına yaptığınız araştırma sonucunda sitemize hoş geldiniz. Son zamanlarda kripto para…

3 yıl önce

Online Para Kazanma – Para Kazandıran Siteler

Online para kazanma adına yazdığımız onlarca yazıdan sonra artık bunları bir araya getirip günde hangi…

4 yıl önce

Bu web sitesi çerezler (cookies) kullanmaktadır.

Daha fazla bilgi al